Bodembedekkers voor zon

Mooie bodembedekkers voor in de zon

Er zijn heel wat bodembedekkers die goed groeien en vorm krijgen in de zon. Vaak hebben deze ook prachtige bloemen en bloeien deze rijkelijk waardoor je tuin een waar bloemenrijk wordt. Sommige geuren ook heerlijk wat een leuke extra is!

Lavandula Munstead, sierlijke en geurende bodembedekkers

Lavendels zijn terug helemaal in! Deze donkerblauwe sierstruiken kunnen lege plaatsen in de tuin goed opvullen of kunnen ook gebruikt worden als lage haag. Deze siert niet alleen de tuin, maar zorgt ook voor een heerlijke geur wanneer je er langsgaat. Daarom dat  je deze vaak ziet als bodembedekker naast een pad of oprit.

Bodembedekker met bloemen: Lavendel Munstead

Sedum “Yellow Queen”, Vetplanten als bodembedekkers

Deze zonnige vetplant bloeit zeer rijkelijk en zorgt onmiddellijk voor heel wat kleur in de tuin. Ook in rotstuinen wordt deze vetplant vaak gebruikt als opvulling.  Sedum Yellow Queen vergt weinig onderhoud. Je hoeft alleen te zorgen voor een zonnige plek met een bodem die goed water doorlaat. Deze vetplant beloond je dan met massa’s aan gele bloemen die bloeien in juni en juli.Vetplant Sedum Yellow Queen als bodembedekker

Cerastium tomentosum, Viltige Hoornbloem

Een mooi voorbeeld van zo’n bodembedekker is de Cerastium tomentosum, ook wel gekend als Viltige Hoornbloem. Deze bedekt de bodem met een massa aan prachtige witte bloemen die ook mooi staan in een rotstuin.

Bodembedekkers met witte bloemen